Essential Additions if You Want a Garden to Entertain In 1

Essential Additions if You Want a Garden to Entertain In


Essential Additions if You Want a Garden to Entertain In 1

Most of us could quite easily write a huge list of things that we’d like to do with or buy for our gardens, especially if we’ve got a lot of space to work with. There might be certain plants that you’d love to include. You might have always wanted fruit trees or a large trampoline. There might be outdoor games you love to include, and most of us would really like a swimming pool if space and money weren’t an issue. 

But they aren’t all things that we need. If you want to turn your garden into the perfect setting for chilled out evenings with friends, fun BBQs and exciting garden parties, there are a few things that you absolutely must have. Here’s a look at some of the essential additions you need to make if you want to entertain more in your garden. 

Seating Options

If you want to invite guests around, ideally, you’ll want more than enough seats for everyone. A Vidaxl garden lounge set is the ideal choice. Try to add seats around a table, but also more comfortable and relaxed options. If you are short on space, make sure you can at least bring seats from inside out easily. 

A Large Table

Typically, most forms of entertainment include at least some food. A Vidaxl garden table means that you can eat outdoors with your family, but also that you’ve got somewhere for guests to gather, or just a safe space for them to put their drinks down. 

Somewhere to Cook

One of the best ways to ensure you spend more time in your garden, both with your household and guests, is to make sure you can eat in it. Yes, you can always take meals outside, but food cooked outdoors always feels more exciting, and more like a special occasion. A good BBQ can be a worthwhile investment that increases your opportunities to entertain, enables you to spend more time outdoors and even improves your diet. 

Lighting

Generally speaking, people will start to move indoors when it gets dark. If you have lighting in your garden, you are more likely to enjoy late nights outdoors with friends. Solar lights can be a cheap and effective addition to any garden. 



Source link
est living boe adaptive extensions studiofour 01

Best of est | Adaptive Alterations and Additions


In this Best of est feature, we explore case study homes that bring a contemporary design perspective to original structures.

Four Australian architects and designers each pursue an existing home’s renewed potential through adaptive reuse and mindful reinvention.

est living boe adaptive extensions tribe studio 04

“This project gave us the opportunity to add volume, with subtlety while retaining heritage character. Repeating the tiled roof gable and stepping it up inlayers allowed us to include a new first floor under it, without visually altering the roof logic.” – Tribe Studio principal Hannah Tribe

A Subtle Statement by Tribe Studio

Tribe Studio reshaped the identity of a single-storey 1940s Sydney home for a family of four into a far from ordinary suburban home. The Tribe Studio team focused on a courtyard-style addition to frame the garden so that the living spaces can spill from indoors to out.

An antidote to poorly sewn box-like additions, Tribe Studio principal Hannah Tribe says they took the best parts from the existing home’s strong bones and put them in a modern context. “The clients were keen to preserve the character of the building while enlarging it, but not keen to simply graft a modern extension out the back,” Hannah says.

This was a subtle undertaking, so from the street, the new addition is part of the layered gable terracotta-tile roof lines. The stepped roofline becomes faceted ceiling layers inside, highlighted by the kitchen and dining space void. Subtlety strikes again in the extension’s honest material palette, where recycled tuck-pointed bricks and walnut joinery call on the honest interwar palette.

est living boe adaptive extensions tribe studio 03
est living boe adaptive extensions tribe studio 02
est living boe adaptive extensions tribe studio 01

Gold Standard by Studio Bright

Without a heritage overlay, this post-war clinker brick home could have been demolished to start anew. But Studio Bright director Melissa Bright says well-loved homes are likely to have longevity to them, so took to lovingly restoring this family home.

A new black brick volume easily attaches itself to the existing clinker brick home, with a protected curved outdoor terrace adjacent to the internal living spaces. One of the central elements to the project was the concrete roof with ‘Scarpa-esque’ openings, where plants tumble through the voids.“The shadow plays of roof voids reach deep into the interior, where the path towards the most secluded depths is punctuated by the altar-like island bench, which appears glowingly sheathed in precious metal,” Melissa says.

The metallic gold and concrete custom kitchen island bench backs onto the original clinker brick wall, an electrifying focal point on a bed of concrete floors and black cabinetry. The deliberately dark new addition is a dramatic chapter in the home’s history, promising a bright future through passive design intervention.

<!--- --->
googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(gamAdUnitPath, [300, 250], 'article_medrec_pos2') .addService(googletag.pubads()) .setTargeting("pos", "2"); if (window.gamData.gamKV) { Object.keys(window.gamData.gamKV).forEach(function(key) { googletag.pubads().setTargeting(key, window.gamData.gamKV[key]); }); } googletag.pubads().setCentering(true); googletag.pubads().enableLazyLoad({fetchMarginPercent: 50,renderMarginPercent: 0,mobileScaling: 2.0}); googletag.enableServices(); googletag.display('article_medrec_pos2'); });

“We’ve realised the potential of the site with a deflecting sweep of linked rooms that curl around the south edge and shaded interiors that benefit from an expansive, sunny northerly garden outlook.”

 

– Studio Bright director Melissa Bright

est living boe adaptive extensions studio bright 01
<!--- --->
googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(gamAdUnitPath, [300, 250], 'article_medrec_pos1') .addService(googletag.pubads()) .setTargeting("pos", "1"); if (window.gamData.gamKV) { Object.keys(window.gamData.gamKV).forEach(function(key) { googletag.pubads().setTargeting(key, window.gamData.gamKV[key]); }); } googletag.pubads().setCentering(true); googletag.pubads().enableLazyLoad({fetchMarginPercent: 50,renderMarginPercent: 0,mobileScaling: 2.0}); googletag.enableServices(); googletag.display('article_medrec_pos1'); });
est living boe adaptive extensions studio bright 03
est living boe adaptive extensions studio bright 04
est living boe adaptive extensions studio bright 02

Pitch Perfect by studiofour

studiofour approached a heritage-listed Art Deco home in Melbourne with a readiness to not only improve its functionality but create an immediate link with the landscape. Devising a two-storey addition with a residential scale amphitheatre, the team concentrated on a fluid connection between the new and the old, inside and out.

studiofour co-director Sarah Henry says the value of this renovation lies in their ability to repurpose an existing home and sustainably conserve its built fabric. “The design response is an addition that is minimal in materiality and detailing, emphasising the backdrop provided by the gardens beyond,” she says.

Double-height interiors with a pervading sense of repose bask in the light and fresh air. Off the communal living area, the outdoor space unfolds under the pitched form to create space for integrated seating and dining in the warmer months beside the pool. Sarah says that while the heritage home’s legacy was retained, its purity and intent were strengthened through an addition that hits all the right notes.

est living boe adaptive extensions studiofour 03

“The pitched form of the new addition provides an over-scaled view, to experience the full breadth and height of the mature trees to the rear of the site. The architectural framework beyond the façade of the building provides a tangible element to draw inside, to further blur the boundaries from inside and out.” studiofour co-director Annabelle Berryman

est living boe adaptive extensions studiofour 01

Solid Geometry by Smart Design Studio

Smart Design Studio encouraged a Federation house in Clovelly, Sydney to turn over a new leaf without upsetting its neighbours. The studio found a middle ground by going up, undoing a poorly-planned addition and replacing it with a white geometric silhouette of the existing home, fit for its ocean outlook.

Smart Design Studio founder and creative director William Smart says sustainability and durability were a driving force in the cohesive redesign. Their approach was simple: use honest materials made for the harsh seaside location and retain parts of the original home where possible. “The extension’s interiors are minimal and white, but they work with elements of the original building that have been retained,” William says.

Working to the challenges of southern orientation has made way for a sunlit, airy kitchen and dining room with a deck overlooking the lower garden and beach; topped by a bedroom and ensuite above that also share unobstructed views.

This piece originally appeared in est Magazine Issue #38.

googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(gamAdUnitPath, [300, 250], 'article_medrec_pos3') .addService(googletag.pubads()) .setTargeting("pos", "3"); if (window.gamData.gamKV) { Object.keys(window.gamData.gamKV).forEach(function(key) { googletag.pubads().setTargeting(key, window.gamData.gamKV[key]); }); } googletag.pubads().setCentering(true); googletag.pubads().enableLazyLoad({fetchMarginPercent: 50,renderMarginPercent: 0,mobileScaling: 2.0}); googletag.enableServices(); googletag.display('article_medrec_pos3'); });

“The design seeks to integrate and merge the old and new. This approach has created a cohesive outcome where the original fabric from the previous addition and the changes are unified as one. Rethinking original roof pitches and wall proportions has allowed this house to be harmonious with its neighbours.”

 

– Smart Design Studio founder and creative director William Smart

est living boe adaptive extensions smart design studio 04

The post Best of est | Adaptive Alterations and Additions appeared first on Est Living | Interiors, Architecture, Designers & Products.



Source link
est living cosh living tribu 11

Outdoor Arrivals | Modern Additions by Tribù


More than ever before, the past 18 months has seen a rethinking of how we can elevate and maximise our outdoor spaces. We’ve started to look more closely at our current alfresco dining and entertaining areas with a renewed sense of optimism. And when it comes to outdoor inspiration, we turn to Tribu’s effortless approach to furniture design. ‘Living the good life outside’ is at the very core of Tribu’s global brand. Crafting quality, modern outdoor furniture since the early 1990s, the family-owned, Belgian based design house has become a firm favourite on our Australian shores.

We’re exploring the latest additions to Tribu’s premium outdoor collection, exclusive to Cosh Living in Australia, in anticipation of the warmer months ahead. Tribu is part of Cosh Living’s premium outdoor furniture offering, sourced from around the globe and selected for their suitability for the Australian climate. In this edit, each piece offers a personalised approach to mix, match and uplift our outdoor spaces with the longevity to last for many more.

 Brought to you by cosh 300x36



Source link
Back to Top
Product has been added to your cart
Open chat
1
Hello , How can i help you