est living cove house alwill 13

Cove House by Alwill | Australian Interiors


Like all ALWILL projects, Cove House’s built elements take cues from the natural elements, particularly with relation to colours and materials. Inside, forest greens, unpolished bronzes and muted greys bolster recurrent natural timbers. Outside, powerful concrete volumes appear to fold into and rise out of the flanking bushland. Opportunely, the site’s unique urban location created the pretence of being somewhere much more rural and secluded, which the home takes full advantage of by framing views of the landscape throughout. The key to facilitating this exchange – between inside and outside – was landscape architecture practice Dangar Baran Smith, who have fashioned a soft, textural palette for the surrounding garden.



Source link
est living harold street coy yiontis 8

Harold Street by Coy Yiontis | Australian Interiors


Sustainability also matters to Coy Yiontis – a deep dive into Harold Street’s environment-centric features can tell you that. The decision to retain and work within the existing building meant a more significant emphasis on sustainability, guiding the team towards progressive, eco-friendly outcomes, such as sustainable energy, durable materials, integrated water management, climate resilience, indoor environment quality and solar control.



Source link
est living mej residence nickolas gurtler 3

MEJ Residence by Nickolas Gurtler | Australian Interiors


“We looked to express the French architectural technique of ‘enfilade’ through a colour palette inspired by the Australian landscape,” Nickolas says. Enfilade translates to a group of rooms arranged formally together – usually in a row with each room opening into the next. This technique is common in Nickolas’s work, calling forth a portfolio of highly functional, interconnected interior spaces. In MEJ Residence, the natural flow of space begins at the front, where warm, earthy tones – rusts, caramels and forest greens – reign. Transitioning into the rear of the home is where the cooler tones – blues, silvers and blacks – start to appear, anchored still to the familiar forest greens. 



Source link
est living matchpoint by duet 5

Matchpoint by We Are Duet | Australian Interiors


Matchpoint is enriched further by its level of bespoke craftsmanship, which ensures longevity and tailors the home to its inhabitants. “We work hard to understand the existing architecture and their [the client’s] existing style and collected furniture and artefacts,” Dominque says, explaining the many custom pieces throughout the home.

“The finished home is a testament to our client’s trust and confidence in us,” Shannon says. “It was truly a labour of love, and we were able to push our skillset and explore custom design in everything from patterned marble flooring, to light fittings and furniture pieces, even down to the bed linen.” The result is a home intuitively cultivated through understanding and accumulated experience on the part of Duet and profound trust and meticulous articulation of expectations on the client’s part.



Source link
est living old factory arjaan de feyter 3

Old Factory by Arjaan De Feyter | Global Interiors


“We are always looking to balance sobriety in the use of materials on the one hand and the client’s story and personality on the other,” Arjaan says. The Old Factory interiors consider the natural progression of a family home; in particular, the idea that what you see when you first move in versus when you’ve been living there for an extended period of time are two very different things. “You have to leave room for personal interpretation,” Arjaan says. Sober, ‘blank-canvas’ type materials are one way of doing this. Even now, Arjaan says, the alcove in the kitchen is full of photos, kid’s drawings and various lists.



Source link
est living at home with nicole chapman 7

At Home with Designer Nicole Chapman | Australian Interiors


Nicole’s home stands on the former site of one of Melbourne’s historic portable iron houses from the gold rush era. These nineteenth-century prefabricated builds were crafted in the UK, then dismantled and shipped to Australia with a set of instructions and labelled components. The original iron building was moved to a museum for preservation in 2019, leaving a clear block of land that presented Nicole and her husband Ben, a commercial builder, with the perfect opportunity to build a brand new home. 

The couple explain that they had both been searching for a heritage gem to renovate, but when they stumbled across this rare block of land, designing a new build came to light. “We wanted to create a home that would last hundreds of years – not another knockdown-style build,” Nicole Chapman says. The new home is a contemporary iteration of the former iron house, utilising hardwearing materials of brick, steel and Iron Ash cladding. This simple and relaxed palette also continues inside the home, filled with family heirlooms and nods to Nicole’s childhood in rural Victoria.



Source link
est living k house renato dettorre 2

K House by Renato D’Ettorre Architects | Australian Interiors


Sustainability is the cornerstone of the pragmatics of K House.  From its materiality – concrete, painted brick, glass, marble and American oak timber – to the inclusion of measures that take maximum advantage of the home’s location, such as solar panels, a concrete roof and floor for passive heating and cooling, cross ventilation. Each element works hard to inform aesthetics as well as passive performance, right down to the garden which complements the home’s design and environmental context while extending further to cultivate edible plants year-round.

K House is a richly structured home, a haven that holistically homages its outstanding situation through every detail. It exudes a quiet luxury; one that rests in its abiding design and a propensity for understanding its profound value to its residents, context and capacity for engaging with the senses.



Source link
Gezellig by Studio Prineas

House Gezellig by Studio Prineas | Australian Interiors


The entryway unfolds into a warm, inviting foyer, leading into an open-plan living space anchored by a mid-century-inspired stone fireplace. Marking this transitional passage is a south-facing courtyard – establishing a connection to the outdoors from the onset. The home’s original asymmetric roofline made room for the addition of an over-scaled dormer window, which, in conjunction with the light drawn from the courtyard, forms an uplifting introduction to House Gezellig. 



Source link
est living leinster square townhouse banda property 1 750x540

Leinster Square Townhouse by Banda | Global Interiors


Banda creative director and CEO Edo Mapelli Mozzi says the townhouse’s inherent beauty set the tone for a high level of craftsmanship throughout. “The character of the building inspired much of our design intent which hinges on organic textures and organic materials. By working with such a powerful and historic ‘shell’, we could balance it with more contemporary interior design,” Edo adds.

The townhouse spans three levels; the kitchen, dining room, library, living space and ‘snug’ (a small room designed for relaxation) on the ground level, with three bedrooms on the level below and a lower-level cinema room and wine storage. The Obumex ‘Joseph Dirand’ kitchen is the heart of the townhouse, that, in Edo’s words, balances “old and new, hard and soft.”



Source link
Est living smac studio mirror image 1

Mirror Image by Smac Studio | Australian Interiors


Mirror Image has a dual meaning. On the one hand, the name refers to the home’s build; being a duplex, it mirrors the home next to it, separated by a central dividing wall. On the other hand, the name refers to the innovative use of mirrors to reflect and redistribute light. “Due to sharing a wall, you knock out essentially an entire aspect of natural light,” Shona says. “Therefore, I felt it was important to maximise space and light with mirrors visually.” The kitchen cupboards are scored with rectangular mirrors that create the illusion of a larger space and cast light from the home’s north-facing windows back into the space.



Source link
Back to Top
Product has been added to your cart
Open chat
1
Hello , How can i help you