est living stanmore residence michiru higginbotham 1

Kitchen Closeup | Stanmore Residence by Michiru Higginbotham


Engineered oak floorboards in the modern extension match those in the original terrace, which have been restored, sanded and whitewashed. Storage was a priority in the design brief to cater to the young family. Architecture studio ARC Architects introduced a walk-in pantry and built it ‘into’ the threshold, while a wall of full-height cabinetry runs along the entire wall. “The continuous joinery along the kitchen and living wall blurs the line where the kitchen stops and the living space begins, creating the illusion of a larger space,” Michiru explains. 

Streamlined black handles and a teak-coloured shadow line below the concrete-look stone benchtops add a simple design edge to the all-white kitchen. This stone also acts as the splashback, making for easy, no-fuss cleaning. “Having a splashback in a slab format makes cleaning a lot quicker; the client didn’t want to clean grout between tiles,” Michiru adds.



Source link
Back to Top
Product has been added to your cart
Open chat
1
Hello , How can i help you