Villa RS by JUMA Architects

est living Villa RS Juma Architects 21


Immersed within its natural setting, Villa RS frames views out into the Flemish Ardennes. As both an escape and a reminder of place, JUMA Architects draw from the surrounding elements and an organic sensibility to conjure a contemporary interpretation of context through the resulting materiality and palette.

Villa RS sits aligned along a north-south axis, with large panes of glass that can be opened up to allow an uninterrupted flow between inside and out. Playing an important role in the home’s narrative, the landscape, both near and far, contribute to the experience of being within the shelter of the home while emphasising its sense of calm.

The interior spaces interconnect across the site, mixing functionality and creating zones that separate passive and active areas. The connection to the surroundings remains a key focus of the home and shapes the experience of being within. Layers of textural and tonally balanced colours add depth while also binding the spaces through a commonality.

The darker encasing architectural elements are then expressed conversely with richer tones. Darkened timber and black façade features provide a protective outer sleeve for the home and are intentionally deflective toward the natural elements. The submissive sensibility ensures the greenery and long vistas into the distance remain the focus, with the home as a considered insertion among the existing.

est living villa rs juma architects 1
est living Villa RS Juma Architects 15
est living Villa RS Juma Architects 11

Textures add depth and variety to the levels of transparency throughout, allowing sculptural furniture to be showcased in the process.

est living Villa RS Juma Architects 19

A Gervasoni Brass 95 pendant sits floating above the darkened timber dining table, facilitating reflections and adding to the mood of the space.

est living Villa RS Juma Architects 18

Open and linear sightlines connect the interior spaces while connecting outward.

est living Villa RS Juma Architects 09

Layering muted neutrals with refined metal elements elevate each of the spaces while allowing the landscape to remain a central focus.

<!— —>

googletag.cmd.push(function() {
googletag.defineSlot(gamAdUnitPath, [300, 250], ‘article_medrec_pos1’)
.addService(googletag.pubads())
.setTargeting(“pos”, “1”);
if (window.gamData.gamKV) {
Object.keys(window.gamData.gamKV).forEach(function(key) {
googletag.pubads().setTargeting(key, window.gamData.gamKV[key]);
});
}
googletag.pubads().setCentering(true);
googletag.pubads().enableLazyLoad({fetchMarginPercent: 50,renderMarginPercent: 0,mobileScaling: 2.0});
googletag.enableServices();
googletag.display(‘article_medrec_pos1’);
});

est living Villa RS Juma Architects 07

As the home sits sheltered from the street and the neighbours, an extensive garden wall creates a cocooned and private outdoor space, including the pool. The inclusion of a wood-burning stove to the north creates a dedicated outdoor space year-round, regardless of the season.

Villa RS becomes a natural and welcomes addition to place by engaging in a contemporary rhythm externally.

est living Villa RS Juma Architects 05
est living Villa RS Juma Architects 03
est living Villa RS Juma Architects 24
est living Villa RS Juma Architects 02
est living Villa RS Juma Architects 01
est living Villa RS Juma Architects 04
<!— —>

googletag.cmd.push(function() {
googletag.defineSlot(gamAdUnitPath, [300, 250], ‘article_medrec_pos1’)
.addService(googletag.pubads())
.setTargeting(“pos”, “1”);
if (window.gamData.gamKV) {
Object.keys(window.gamData.gamKV).forEach(function(key) {
googletag.pubads().setTargeting(key, window.gamData.gamKV[key]);
});
}
googletag.pubads().setCentering(true);
googletag.pubads().enableLazyLoad({fetchMarginPercent: 50,renderMarginPercent: 0,mobileScaling: 2.0});
googletag.enableServices();
googletag.display(‘article_medrec_pos1’);
});

est living Villa RS Juma Architects 17
est living Villa RS Juma Architects 10
est living Villa RS Juma Architects 20

The post Villa RS by JUMA Architects appeared first on Est Living | Interiors, Architecture, Designers & Products.



Source link