Where Architects Live | SJB Director Adam Haddow

est living wal adam haddow 10


Adam intentionally arranged the floorplan around the sky to maximise the light flow where possible. The entrance hall and bathrooms are punctuated with skylights. At the same time, the main kitchen, living and dining area sees a number of deep ‘cuts’ within the walls, establishing a connection to the outdoors and dissolving the interior/exterior interface. 

The home embraces the qualities of open plan living, but simultaneously, Adam says, creates rooms and corridors to lend the experience a level of formality. “It was important that the apartment layout created a sense of drama, achieved through the inclusion and exclusion of light and aspect to create a journey and sequence of space,” Adam adds.



Source link